• v.a. € 75 NL & BE gratis verzending
  • veilig winkelen & betalen
  • ruim 13.000 orders
  • gecertificeerd keurmerk
0571-298334 (ma-vrij 9-17u)

Wij steunen Plan Nederland

 

Over PlanWereldwijd groeien miljoenen kinderen op in armoede. Ontwikkelingsorganisatie Plan zet zich al 75 jaar in voor deze kinderen. In 50 landen in Azië, Afrika en Latijns-Amerika worden projecten uitgevoerd om de kansen van kinderen te verbeteren. Plan zorgt ervoor dat kinderen in een veilige omgeving kunnen opgroeien, dat er gezondheidszorg is, dat ze naar school kunnen en dat ze de kans krijgen op een hoopvolle toekomst. Uitganspunt voor het werk van Plan is het VN-verdrag voor de Rechten van het Kind.

Plan Nederland is onderdeel van Plan International, een internationale humanitaire ontwikkelingsorganisatie zonder politieke, godsdienstige of commerciële doelstellingen. In Nederland zorgt Plan met 85 medewerkers, ruim 250 vrijwilligers en meer dan 100.000 sponsors dat kinderen wereldwijd de kansen krijgen die ze verdienen.


Girls first

Plan besteedt in alle projecten extra aandacht aan meisjes. Want meisjes worden in veel landen achtergesteld en gediscrimineerd. Plan wil meisjes dezelfde rechten en kansen geven als jongens. Dat is niet alleen rechtvaardig, maar bovendien de slimste manier om de armoedespiraal te doorbreken. Opgeleide meisjes kunnen later namelijk een grotere economische bijdrage leveren en zorgen voor betere toekomstkansen voor hun dochters én zonen. Zo werkt hun ontwikkeling door op alle volgende generaties.

Door Plan te steunen willen we bijdragen aan de verbetering van het leven van een kind. Daarnaast willen we ook graag zoveel mogelijk mensen informeren over en enthousiast maken voor het werk van Plan. Hoe meer mensen weten wat Plan doet, hoe meer kinderen de kansen krijgen die ze verdienen! Door een kind te steunen voor 25 euro per maand, help je concreet mee aan een betere toekomst van dit kind. 'Help ons mee kinderen in ontwikkelingslanden te steunen.


Tess Milne, Daphne Bunskoek, Annamarie Thomas, Giovanca en Miss Nine zijn ambassadeurs van Plan. Zij zetten zich met hart en ziel in voor kinderen in ontwikkelingslanden en gelijke rechten en kansen voor meisjes. Ook zorgen zij ervoor dat het werk van Plan bekend wordt bij een groot publiek.


 

Giovanca: “Iedereen zou wat van zijn tijd of geld moeten inzetten voor anderen. Ik ben ambassadeur van Plan en steun drie kinderen. Eén meisje heb ik zelfs ontmoet. Ze bestaat echt. De baby die ik kende van de foto is nu een studente met een skinny jeans en een mobieltje.”


Lees meer over de reis van Giovanca naar Ghana, en haar ontmoeting met haar sponsor-kindjes.

 

 

Miss Nine: “Ik weet zelf uit ervaring hoe het voelt om als vrouw een plekje te veroveren in een mannenwereld. Daarom heb ik besloten ambassadeur te worden van Plan en 9 meisjes te gaan steunen. Ik geeft ze zo kans op een betere toekomst.”

Behalve de ambassadeurs zijn er nog veel meer bekende Nederlanders die hun steentje bijdragen aan het werk van Plan. Zo zongen Xander de Buisonjé, Anita Meyer, Glennis Grace, Loïs Lane en Alain Clark op het concert van Plan. Ruud de Wild ontwierp 2 geboortekaartjes voor de actie Babys voor babys

 

Klein&Fijn & Plan Nederland


We steunen Saviour Dogbatse, een meisje uit Ghana.Saviour Dogbatse

Geboren op: 31 januari 2009

Geslacht: Vrouw

Nationaliteit: Ghanese

Woonplaats: Volta regio

Saviour woont met haar familie in een huis van cementblokken, met een metalen dak en een vloer van cement. Ze koken op houtvuur. Ze halen water uit een waterput, een uur verderop.

Haar vader Samuel en moeder Florence zijn boer en boerin, ze heeft een zusje Olivia, geboren in 2004.

Omdat ze nog te jong is gaat Saviour nog niet naar school. Ze heeft alle basis vaccins toegediend gekregen. Ze is gezond en heeft geen ernstige ziektes (gehad). De dichtstbijzijnde gezondheidsvoorziening is 45 minuten lopen.

We houden jullie via Facebook en deze pagina op de hoogte. Dit doen we door foto's, verslagen over de ontwikkeling van het kind, etc.


Ga naar onze Facebook-pagina


 

Help mee! 


Met 1 klik

Help mee om het werk van Plan bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht te brengen.
Ga naar onze Facebook-pagina en LIKE of SHARE deze pagina. Bij iedere 1000 likes op Facebook, steunen we een kind via Plan. Zo help je mee om het werk van Plan bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht te brengen, en concreet verbeteringen te realiseren.


Of met 85 cent per dag

Ook jij kunt het verschil maken in het leven van een kind als Saviour voor 0,85 euro per dag. Een kind dat je kunt volgen in zijn/ haar leven. Je ziet dat je gift effect heeft op haar directe omgeving. En dus op de ontwikkeling van je sponsorkind. Dat is wat kindsponsoring van Plan zo bijzonder maakt. Je steun wordt persoonlijk en dat schept een unieke band.


Zo blijf je op de hoogte

Plan houdt je met foto’s en projectresultaten op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen in het leven van het door jou gesponsorde kind. Je ziet zo dat je bijdragen zorgen voor betere voeding en veilig drinkwater. Dat er veel aandacht wordt besteed aan gezondheidszorg en goed onderwijs. Op die manier kun jij eraan bijdragen dat een kind zich kan ontworstelen aan armoede en uitzichtsloosheid. Ook kun je zo je eigen kinderen een beeld geven van hoe andere kinderen leven, en in welke omstandigheden zij opgroeien. 


Maak kennis met de kinderen die je via Plan kunt steunen.