Zelf een wikkeldoek maken

Ben je handig? En wil je graag een uniek exemplaar? Ga dan zelf aan de slag. Een wikkeldoek moet lekker warm zijn, en praktisch in gebruik. Neem een stof die zacht en comfortable is voor je kindje en makkelijk je wassen. Fleece is een handig materiaal om te gebruiken, met bijvoorbeeld aan de andere kant een vrolijke, lieve of stoere print van katoen. 

Hier vind je een compleet stappenplan hoe je dit eenvoudig zelf doet. Als je de laatste periode van je zwangerschap niet zo veel meer op pad kunt, is dit een leuke en nuttige bezigheid.

 

Beeld: Trivial Things by Jo

Heb je nog wat stof over? Maak dan een bijpassend knuffeldoekje met wat extra lintjes of applicaties. Hier lees je hoe je deze zelf kunt maken.

 

Kant-en-klare wikkeldoeken?

Maak het jezelf makkelijk als je weinig tijd hebt, of niet zo goed overweg kunt met een naaimachine!

Het nederlandse merk Wallaboo heeft prachtige wikkeldoeken in vele soorten en maten. Lekker dit gevoerd met warme teddy, tot luchtigere stoffen als je kindje in de zomer wordt geboren. Alle wikkeldoeken van Wallaboo zijn superhandig, door bv de openingen voor de gordels van de Maxi Cosi of doordat ze een lekker voetenzak hebben zodat de beentjes heerlijk warm blijven.