De leukste ideeen om zelf je babykamer aan te kleden, en dat voor weinig geld. Hier geven we je wat inspiratie, maar gebruik je fantasie en maak je eigen variant! Zo krijg je een unieke sfeer voor jouw kleintje. Wacht maar op de bewonderende blikken als je straks de babykamer aan iedereen laat zien!

 

 

De kleinste handjes....

 

Wil je vereeuwigen om nog vaak aan terug te denken. Dit is een leuke variatie voor de kleine prinsesjes. Knip een jurkje in de vorm van een balletpakje, en met wat verf heeft dit een superschattig effect!

 

 

Credits: Atlanta Birth Center

 

 

Pimp up Ikea

 

De eenvoudige maar leuke krukjes van Ikea geef je een leuke twist door er leuke kussentjes op te leggen. Als je een beetje handig bent met de naaimachine, dan is het in een handomdraai gedaan. Maak er leuke lintjes aan vast, zodat ze op hun plaats blijven. 

Zing er "Op een rode paddestoel" bij, en vrolijke gezichtjes zijn je beloning!

 

 

Credits: SmithandScott via Etsy.com

 

 

Show je mooiste babykado's!

 

Je hangt ze aan een paar prachtige haken aan de muur, die je eenvoudig zelf kunt maken. Neem wat oud deurbeslag, verf deze wit (of in de kleuren die je in de babykamer wilt laten terugkomen), hang ze op (bijv. boven de commode) en je hebt een mooie blikvanger in de babykamer!

 

 

Credits: DoorKnob

 

 

Maak je eigen mobiel!

 

Een metalen rin koop je bij iedere doe het zelf zaak. Ook leuk is het frame van een oude lamp (bv via de kringloop). Maak hier met leuk lint, wol, of bv masking tape van alles aan vast. Door een aantal kleuren en/of materialen te kiezen die bij elkaar passen, wordt het toch een geheel. De vele kleuren en vormen spreken babies aan, ze kunnen er uren naar kijken.

Voor jongetjes zijn wat diertjes, autootjes of vogeltjes ook heel leuk!

 

Let wel op dat het je het hoog genoeg hangt, zodat het op veilige afstand is van je kleintje.

 

 

Credits: Atlanta Birth Center

 

 

Leuke herinnering aan je babyborrel/ kraamtijd!

 

Maak een tekening, print een leuke afbeelding van een babytje, of gebruik een deel van de geboortekaartje, en teken lijnen naar boven. Laat iedere gast een lieve wens voor je baby schrijven op een rond of ballon vormig stukje gekleurd papier. Kies je eigen kleuren, een leuke lijst (krinloop? Ikea?). Een blijvende herinnering aan deze bijzondere periode!

 

 

Credits: Alexis Rodriguez