De zomervakantie gaat binnenkort beginnen. Vast heel lekker weer! Maar voor als dat in ons landje toch een keertje niet zo is, hebben we hier leuke knutsel-ideeen die je eenvoudig zelf kunt maken. Ze kunnen er daarna uren mee spelen....

Met gratis te printen templates!

 

Deze poppetjes van ronde wasknijpers waren vroeger heel populair in Engeland bij kinderen uit gezinnen die geen echte poppen konden betalen. Ze maakten er kleertjes voor van ouden stukjes stof. Op deze site van het museum van Wales kun je ze bekijken. Zijn ze niet schattig om te zien?

Maar wij doen het wat simpeler!

 

Stap 1: poppetjes van ronde wasknijpers

 

We maken van ronde wasknijpers (verkrijgbaar bij bijv. Dille & Kamille) grote en kleine poppetjes door er een stukje af te zagen (doe dit even zelf, voor kleine kinderen kan het gevaarlijk zijn!). Schuur even met een stukje schuurpapier na, om te zorgen dat er geen splinters aan zitten.

 

Vervolgens kunnen de kinderen met verf en stiften hun eigen poppetjes van maken. Gebruik lekker veel kleur voor een vrolijk effect!

 


Stap 2 De kartonnen figuren

Teken de dieren en figuren op karton. Gebruik eventueel dit bestand om eerst te printen en dan over te trekken. maar je kunt ook je kinderen hun eigen fantasie laten gebruiken. Voor het uitknippen of uitsnijden van karton hebben ze misschien wat hulp van je nodig. Knip ook de onderkanten in, en wat pootjes om ze recht op te laten staan. Eventueel kun je ze lijmen.

 

 

3. Kleuren maar!

Laat de kinderen ze lekker kleuren, verven, beplakken met stickers, glitters!

4. Zet de poppetjes erop en klaar!

Je kunt ze natuurlijk ook maken met andere dieren, meubeltjes, etc etc. Ook leuk voor een kinderfeestje, zo gaat iedereen met een eigen creatie naar huis.

Veel plezier en creativiteit gewenst!

 

Klein&Fijn


Credits: MrPrintables.com